Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Burgazada Plajları Ve Plaj Fiyatları 2022

Burgazada Plajları Ve Plaj Fiyatları 2022

Burgazada Plajları ve Burgazada’da Denize Girilecek Yerler Nerelerdir?

Prens Adaları arasında sakin bir yapıya sahip olan adalardan bir tanesi de Burgazada. Büyükada ve Heybeliada’dan sonra Adalar’ın üçüncü büyüğü olan Burgazada, diğerlerine nispeten daha sessiz ve kalabalıktan uzakta bir tatil imkanını sunuyor. Yapı olarak tam anlamıyla yeşilliklerin içerisinde bir adadan söz edemeyiz fakat denizinin temizliği ile sizi gerçekten keyiflendirecek imkanlar sunuyor. Özellikle koyların çevresinde konumlanan ağaçlarla yeşil ve maviyi tekrardan buluşturan Burgazada’yı herhangi deniz planınızda listenize dahil edebilirsiniz ve bundan pişman olmazsınız! Burgazada’da keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlar, gezinti yapabileceğiniz sokaklar ve gün batımını en güzel şekilde izleyeceğiniz plajlar mevcut. Bu yazımızda sizin için Burgazada’nın plajlarını derledik!

Burgazada plajlarında vakit geçirmek istiyorsanız öncelikle Bostancıdan kalkan, Kınalıada ve Burgazada’ya direkt olarak giden Mavi Marmara yolcu motorlarından yararlanmanız gerekiyor. Yolcu motorları ise Bostancı’dan ortalama saatte bir kalkmakta. Bir diğer ulaşım seçeneği ise Eminönü, Beşiktaş, Kadıköy ve yine Bostancı’dan kalkan Şehir Hatları vapurlarını kullanmak. İstanbul’dan Burgazada’ya bu şekilde ulaştıktan sonra istediğiniz koya ya da plaja iskeleden yaklaşık 30 – 40 dakika sürecek bir yürüyüşle ulaşabiliyorsunuz. Eğer yol yürümek için uzun geliyorsa, bisiklet kiralayarak 10 – 15 dakikada ulaşabilir ya da vapurların ücret dahilinde kabul ettiği kendi bisikletinizi de adaya getirerek kullanabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız Burgazada plajları listesi!

Burgazada’da Denize Girilebilir Mi?

Büyükada Plajları yazımızda, Büyükada’nın tüm güzelliğine rağmen plajlarında denize girmenin olumsuz taraflarından bahsettik. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olan Büyükada’nın plajları da çok kalabalık oluyor ve plajlar çok kirli kalıyor. Durum böyle olunca tatilciler ve günübirlik ziyaretçiler, temiz bir deniz için alternatif arıyorlar. Prens Adaları’nın devamını değerlendirenler ise Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’yı araştırıyor. Heybeliada, Adalar arasında ikinci sırada geliyor ve bu da Heybeliada’nın daha çok seçilmesini sağlıyor. Bu yüzden özellikle deniz temizliği ve sakinliği açısından kalabalıktan kaçmak isteyen insanlara tavsiye olarak Burgazada’yı önerebiliriz.

Burgazada sahip olduğu plaj ve koylar ile dikkat çekiyor. Adanın tamamında büyük bir yeşillik çoğunluğundan bahsedilemez fakat plajaları açısından hem temizliği hem de sakinliği Burgazada’yı öne çıkarıyor. Göz önünde bulundurulması gereken nokta ise plajların büyüklüğü ve denizin taşlık olması.

Burgazada’da Ne Zaman Denize Girilir?

Tıpkı diğer adalarda olduğu gibi Burgazada’da da denize girilebilecek en güzel zaman hafta içleri sakinliğini değerlendirmek. Yerli ve yabancı tatilciler hayat şartlarından ötürü hafta sonlarını tercih edebiliyor. Nispeten daha sakin olmasına rağmen, yaz aylarında yaptığınız deniz planları için hafta içi oldukça ideal bir seçenek.

► Adalar hava durumuna göz atarak planınızı buna göre şekillendirebilirsiniz.

Burgazada’da Nerelerde Denize girilir?

Burgazada’da birçok koy ve plaj mevcut. Burgazada, Prens Adaları’nın en çok tercih edilenlerine göre büyük işletmelerin himayesinde değil; sakin ve küçük plajları işleten mekanlara ya da kamp alanlarına sahip. İsterseniz 20- 40 tl arasında bir ücret ödeyerek işletmelerin şezlong, şemsiye ve duş gibi temel plaj hizmetlerinden yararlanabilirsiniz; isterseniz kamp yapabilirsiniz.

Burgazada Plaj Listesi

 Temiz suları ile dikkat çeken fakat temiz kalması için yine insanların kullanımına ve kalabalığın çevreye karşı duyarlı olmaya dikkat etmesi gereken Burgazada’da, baktıkça insanın içini açan manzaralara sahip koylar ve plajlar var. Kayaların arasında ya da açıklıkta bulunan, patikalardan ulaşılan veya mesire alanının bünyesinde hizmet vererek çok yönlü bir hizmet sunan çeşitli seçenekler mevcut. Bizler, bu yazımızda sizin için Burgazada plajlarını listeledik!

🔆 En iyi 20 güneş kremi listemize göz atmak ister misiniz? 🙂 🔆

Kalpazankaya Plajı

burgazada kalpazankaya plaji

Kalpazankaya Plajı, Burgazada’nın en güzel koyunda yer alıyor ve denizinin temizliği ile dikkat çekiyor. Tatilciler arasında oldukça populer konumda olan plajda bir de iskele bulunuyor. Aynı zamanda bir mesire yeri olan plajda isterseniz tepede bulunan Kalpazankaya balık restorantında yemek yiyebilirsiniz. Kalpazankaya mesire alanında bulunan restorant, Burgazada’nın en tercih edilen ve ünlü restorantlarından biri. Ücret olarak fiyatları pahalı gelebilir fakat muhteşem bir manzarada keyifli bir yemek yiyebilir; daha sonra koyun keyfini çıkarabilirsiniz. Plaj ve deniz için dikkat etmeniz gereken nokta, Kalpazankaya plajı’nın kayalık bir koy olması ve denizinin de taşlık olması. Bununla beraber kayanın olması da koyda oluşabilecek dalgayı önlüyor.

❌ Giriş ücreti | ✔💲 Şezlong | ✔💲 Şemsiye | ✔💲 Soyunma kabini | ✔ 💲 Duş | ✔💲 Yeme-İçme imkanı | ❌ Ücretli konaklama imkanı

🚩 Ulaşım: Kalpazankaya plajı’na ulaşım için Burgazada’ya ulaştıktan sonra iskeleden 30 dakikalık yürüyüş ile ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Adalar’da faaliyete geçen elektrikli araçlar ile de Kalpazankaya Plajı’na ulaşabilirsiniz. Elektrikli araçların sefer saatlerine ulaşmak için tıklayın !

► Adalarda Elektrikli Araç Fiyatları Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın! 🙂

Burgazada Halk Plajı / 6 Numara Plajı

burgazada halk plaji

Burgazada iskelesine yaklaşık 1,5 km uzaklıkta ve çarşıya en yakın konumda bulunan Altı Numara Plajı’na giriş ücretsiz. Denizi taşlık ve kumsalı bulunmuyor fakat denizinin temizliği ile adalıların ve turistlerin ilgisini çeken ilk plajlardan bir tanesi. İçinde bulunan atlama rampası da bu duruma yardımcı olan bir unsur. Denizi temiz fakat biraz yosunlu olduğunu da söylemeden edemeyeceğiz.

❌ Giriş ücreti | ✔💲Şezlong | ✔💲Şemsiye | ✔💲Soyunma kabini | ✔ 💲Duş | ✔ 💲Yeme-İçme imkanı | ✔ Cankurtaran | ❌ Ücretli konaklama imkanı

🚩 Ulaşım: Burgazada’ya ulaştıktan sonra iskeleden 30 dakikalık bir yürüyüş ile ya da tercih ederseniz 10 dakika sürecek bir bisiklet yolculuğu ile plaja ulaşabilirsiniz.

Çamakya Aile Plajı

burgazada camakya aile plaji

Özellikle gündüzleri aileler tarafından ilgi gören Çamakya Aile Plajı’nda, geceleri gün batımını izlemek ve manzaranın tadına varmak için gelen gençleri görebilirsiniz. Burgazada’nın arka tarafında yer alan Çamakya’da görebileceğiniz ilk özellik, Burgazada’nın diğer plajlarına göre daha bakımlı olması. Bir diğer özellik ise denizinin az taşlık olması.

💲 Fiyat: Çamakya Aile Plajı’na giriş ücretsiz olmakla beraber duş, şemsiye ve şezlong ödenmektedir. Hizmet almak istemezseniz plajı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

🚩 Ulaşım: Burgazada iskelesinden sağa dönünce 10 dakikalık bir yürüyüş ile plaja ulaşım gerçekleştiriliyor. Dilerseniz Adalar’da faaliyete geçen elektrikli araçlar ile Ayışığı Sokak durağında inerek Çamakya Aile Plajı’na ulaşabilirsiniz. Elektrikli araçların sefer saatlerine ulaşmak için tıklayın !

Madam Martha Koyu

burgazada madam martha koyu

Öncelikle Burgazada’nın en güzel koylarından birine ismini vermiş Madam Martha’dan bahsedelim. Burgazada yerlilerinden ve herkesin sevgisini kazanmış olan Madam Martha, eşi ile beraber yaz-kış oturduğu sahildeki evinde denizin tadını yılın on iki ayı çıkartan bir kadınmış. Denizden birçok taş toplar, bunlardan yaptığı takıları küçük çocuklara hediye edermiş. Burgazada’da herkesin sevdiği ve “çiçek teyze” lakabını taktığı Madam Martha’nın ismi, o ölünce bu koya verilmiş.

Burgazada iskelesine 2 km uzaklıkta bulunan eşsiz koy denizi ile tatilcileri ve kampçıları oldukça etkiliyor. Dikkat edilmesi gereken nokta özellikle hafta sonları kampçılar tarafından oldukça sevilen koyun kalabalıklaşması. İsterseniz 25 ₺’na şezlong, 10 ₺’na şemsiye kiralayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise herhangi bir yeme içme servisinin bölgede hizmet vermeyişi, bu yüzden gelenlerin yiyecek ve içeceklerini kendileri temin etmeleri gerekiyor. Aslında iyi niyetli yerlilerin burada kamp yapılmasına izin vermesi ile kullanıma açılan bir koy ve bazı kampçıların burayı kirleterek çöplük haline getirmesinden herkes oldukça rahatsız.

❌ Giriş ücreti | ✔💲 Şezlong | ✔💲 Şemsiye | ✔💲 Soyunma kabini | ❌ Ücretli konaklama imkanı

🚩 Ulaşım: Ulaşım ise Burgazada iskelesinden 30 dakikalık yürüyüş ile gerçekleşmektedir. Fakat iskeleden sağa dönerek yol boyunca devam eden yolun sonunda bazı yokuş yerler bulunuyor. Büyük bir tabela bulunmadığı için gelenler bazen daha ileri gidebiliyor o yüzden Cennet Yolu Sokağı’nın bitiminde, Köknar Sokağı’na sapılmalı. Köknar Sokak’ın 20 metre ilerisindeki sapaktan sonra aşağıya inen patika yolu göreceksiniz. Merdivenli bir bölümün ardından da son patika yolu geçerek koya ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Adalar’da faaliyete geçen elektrikli araçlar ile Aya Nikola durağında inerek 3 dakikalık bir yürüyüş sonrasında Madam Martha Koyu’na ulaşabilirsiniz. Elektrikli araçların sefer saatlerine ulaşmak için tıklayın !

Mimi Koy

burgazada mimi koy

Madam Martha Koyu ile Çamakya Aile Plajı arasında yer alan Mimi Koy’un bir kumsalı yok. İskeleden denize girilen bu küçük koyda yiyecek ve içecek servisi sunan küçük ve sevimli bir işletme de bulunuyor. Mimi Koy’da tıpkı Madam Martha Koyu’nda olduğu gibi tepeden inen bir merdiven yardımı ile ulaşım sağlanıyor.

✔ Giriş ücreti | ✔Şezlong | ✔Şemsiye | ✔Soyunma kabini | ✔ Duş | ✔ Yeme-İçme imkanı | ❌ Ücretli konaklama imkanı

🚩 Ulaşım: Burgazada İskelesi’ne indikten sonra sahil yolu boyunca 17 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca Adalar’da faaliyete geçen elektrikli araçlar ile Cennet Yolu Sokak durağında inerek 4 dakikalık bir yürüyüş sonrasında Mimi Koy’a ulaşabilirsiniz. Elektrikli araçların sefer saatlerine ulaşmak için tıklayın !

Düşler Sahili Plajı

burgazada dusler sahili plaji

Mimi Koy’un hemen yanında yer alıyor ve en öne çıkan özelliklerinden bir tanesi oldukça izole bir yapıda olması. Dalga almıyor, sakin ve denizi oldukça temiz. Çakıllı bir yapısı olan koya tıpkı diğerlerinde olduğu gibi merdiven ile iniliyor. Sıcak ve soğuk içecek servisinin yapıldığı koyda şezlong ücreti kişi başı 25 tl.

❌ Giriş ücreti | ✔💲 Şezlong, Şemsiye | ✔ Yeme-İçme imkanı | ❌ Ücretli konaklama imkanı

🚩 Ulaşım: Burgazada İskelesi’ne indikten sonra sahil yolu boyunca 20 dakikalık bir yürüyüş ile Düşler Sahili Plajı’na ulaşabilirsiniz. Ayrıca Adalar’da faaliyete geçen elektrikli araçlar ile Aya Nikola durağında inerek 5 dakikalık bir yürüyüş sonrasında Düşler Sahili Plajı’na ulaşabilirsiniz. Elektrikli araçların sefer saatlerine ulaşmak için tıklayın !

Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı

burgazada su sporlari kulubu

Tıpkı Heybeliada’da bulunan ve Heybeliada Plajları yazımızda bahsettiğimiz Su Sporları Kulübünde olduğu gibi, Burgazada’da da üyelerin çeşitli imkanlardan yararlandığı ve birçok aktivitenin bulunduğu bir kulüp bulunuyor. Burgazada yerlisi olarak hayatlarını devam ettirenlerin çocukları için sportif aktivitelerin sunulduğu kulübün plajından yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir.

Burgazada Su Sporları Kulübü Telefon: 0216 381 14 03

Burgazada Plajları Haritası

burgazada plaj haritasi

**Burada yer alan tüm fiyatlar fikir vermesi amacıyla yazılmıştır. Fiyatlarda meydana gelebilecek değişikliklerden adalaragidelim.com internet sitesi sorumlu değildir.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir